500 gr. GEHAKT
h.o.h. + 400 gr.
REEPJES
€ 7,-
500 gr.
MAGER
SPEK
€ 6,-
500 gr.
BIEF A LA 
PUNTJE
€ 15,-
100 gr.
ACHTERHAM
€ 2,20
Handige Tips

De gouden regels van het bakken

Laat het vlees voor het bereiden eerst een half uur buiten de koelkast op temperatuur komen. Dep het goed droog voordat u het in de pan doet. Op het moment dat u het vlees in de pan legt, moet de temperatuur van het bakvet hoger zijn dan 100°C. Het vlees mag niet te koud of te nat zijn, want dan koelt het bakvet te snel af, en zal het vlees smoren in plaats van bakken. Het krijgt dan geen beschermend bruin korstje, zodat het vlees bij de bereiding snel uitdroogt.

Zout trekt vocht aan, dus ook vleessappen. Als u het vlees inzout vóór het bakken, wordt de buitenkant nat. Daardoor krijgt u het niet mooi bruin, en wordt het vlees door het onttrekken van vocht en sap minder mals.

Om het vlees aan beide kanten even mooi bruin te krijgen, moet u het tijdens het bakken regelmatig keren. Doe dat voorzichtig met een spatel of een vleestang, zodra u op de bovenkant vleessappen of vochtpareltjes ziet verschijnen.

                                           

facebook YouTube Google+
Slagerij v.d. Borght 2018®
T 0164 - 234204
E info@slagerijvanderborght.nl

Sitemap | Webdesign IMgraphics